Panel diskusija “Žensko preduzetništvo u funkciji razvoja Južne Srbije”

Dana 18.12.2018. održana je panel diskusija “Žensko preduzetništvo u funkciji razvoja Južne Srbije”, a čast da svoje preduzetničke ideje i projekat “Konstantinove terme” predstave pred auditorijumom dobile su i učenice Ekonomske škole Milica Cekić, Glorija Stanojević i Natalija Stančić.

Panel diskusija je održana u okviru Evropske nedelje preduzetništva „SME week 2018“ sa početkom u 11 časova u sali Oficirskog doma, Orlovića Pavla 28a, u organizaciji Regionalne razvojne agencije JUG, Udruženja poslovnih žena Niš, Evropske mreže preduzetništva (EEN), Eneka Niš i EU info kutka Niš.
Događaj je inače odobren I podržan od strane Evropske komisije.
Na planiranoj panel diskusiji učestvovale su predsednica Udruženja žena Niš, g-đa Vesna Jeftović, ispred Nacionalne službe za zapošljavanje Nataša Stanković, vlasnica i direktorka „Aura d.o.o“ Niš g-đa Mila Litvinjenko i preduzetnica Dušica Tričković, vlasnica „Kiki kore“ Niš.
Ispred tima naše škole govorila je Milica Cekić, koja je istakla da je ovo ideja sa kojom su učestvovale na takmičenju NaPred u organizaciji Razvojne agencije Srbije i PEP-a i osvojile prvo mesto na regionalnom i drugo na nacionalnom nivou takmičenja. Da je idejni projekat dobio mnogo pohvala i da je predstavljen početkom novembra u Privrednoj komori Srbije, a u međuvremenu je dobio i predloge realnih investitora.
Ovom događaju su prisustvovali i predstavnici relevantnih institucija i nevladinih organizacija, udruženja i obrazovnih institucija koji se u svom posrednom ili neposrednom delokrugu rada bave tematikom ženskog preduzetništva, njegovim promovisanjem i razvojem. Ovom prilikom su panelistkinje predstavile primere dobre prakse, podelile svoja dosadašnja iskustva i ukazale na nedostatake i dale predloge za unapređenje.

Leave a comment